Translate to multiple languages

Subscribe to my Email updates

https://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=helgeScherlundelearning
Enjoy what you've read, make sure you subscribe to my Email Updates

Sunday, December 07, 2008

Er internettet ved at ændre din hjerne?

Forskning foretaget af den amerikanske neuroforsker, Gary Small fra University of California (UCLA) viser, at internettet ikke blot har ændret på måden, som vi arbejder på, men det teknologiske fremskridt har også ændret vores hjerne. Modgiften er hjernegymnastik.


Medredaktør, på Kommunikationsforum.dk, Brian Due og hjerneforsker ved MR--afdelingen på Hvidovre Hospital Martin Skov har skrevet en spændende artikel om internettets effekt på hjernens udvikling.
En ganske almindelig ”videnarbejder” åbner sin e-mail cirka 50 gange om dagen. Han benytter sit instant-messaging program 77 gange til at sende og modtage hurtige beskeder. Og han besøger 40 forskellige websider. Han zapper rundt og får konstant nye input og stimuli. Hans forhold til nettet er som graverens forhold til skovlen. Lige så naturlig, mad og drikke er for ham, er hans daglige skud World Wide Web. Han er på nettet, ergo er han til.
Dette er i hvert fald hypotesen i Gary Small og Gigi Vorgans nye bog, iBrain: Surviving the Technological Alteration of the Modern Mind.
I iBrain males et noget dystert billede af fremtiden: Digitale mirakler som e-mail, sociale netværk på nettet, YouTube osv. er i færd med at fremavle en helt ny hjernetype: ukoncentreret, besat af hurtige belønninger, dårligt beskaffen hvad angår læring og social kontakt. Det er Smalls budskab. Men hvordan er det muligt?
Teknologiforfatteren Nicholas Carr har taget hul på diskussionen i en nylig artikel, “Is Google Making Us Stupid?”. Carrs hovedbudskab er, at internettet påvirker vores evne til at læse, lære og tænke i en negativ retning, fortsættes: Lider du af techno-brain burnout?

Relatered links
iBrain: Surviving the Technological Alteration of the Modern Mind
Is Google Making Us Stupid?

Kilde: Kommunikationsforum.dk