Translate to multiple languages

Subscribe to my Email updates

https://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=helgeScherlundelearning
Enjoy what you've read, make sure you subscribe to my Email Updates

Friday, August 10, 2007

Fremtiden ligger i Ørestad af Nana Askov


Sms’er og laptops med messenger åben i undervisningen er helt legale. Der er ingen klasselokaler, intet lærerværelse eller rektorkontor. Fremtidens gymnasium ligger i Ørestad og åbner på mandag.

Vicerektor Thomas Jørgensen (tv. på billedet) og Allan Kjær Andersen (th.).
»Det var egent­lig mit kontor. Men jeg synes ikke, jeg ville sidde inde bag en væg, når alle andre sidder sammen,« siger Allan Kjær Andersen og peger mod en glasvæg ved siden af indgangen. Som rektor skal han på mandag tage imod de første elever på Ørestad Gymnasium i København i det helt nye byggeri, der er tegnet af tegnestuen 3XNielsen.
Og med 12.000 kvadratmeter åbent rum i fire etager er det bestemt ikke et traditionelt gymnasium, der har rejst sig som et kæmpe glaskvadrat over for indkøbscenteret Fields i Københavns nye bydel Ørestad.
Glasburet, der var tænkt som rektorkontor, er omdøbt til mødelokale, og Allan Kjær Andersen sidder sammen med resten af det admini­strative personale – eller rundt omkring i husets mange arbejdsstationer.
»Vi har med vilje valgt ikke at have et lærerværelse. Læ­rerne sidder der, hvor eleverne er, når de har kaffepause eller spiser frokost. Og det gør jeg også. Det er et stærkt signal om, at der ikke fore­går noget hemmeligt. Eleverne må komme alle steder,« siger Allan Kjær Andersen om indretningen, der mest af alt minder om et åbent kontormiljø i en meget moderne virksomhed.

Source: metroXpress