Translate into a different language

Saturday, May 11, 2013

Elever udvikler matematik-app: Storthitter i App Store af Louise Kielstrup

"Tre danske 3.g’ere har brugt to år på at udvikle en matematik-app, som i øjeblikket topper hitlisten i Apples App Store. Nu er ambitionerne skyhøje".- De har matematik lige nu og siger, at de er i gang med noget vigtigt. Du kan ringe senere.

Den besked lød i telefonen, da tv2.dk tidligere på dagen onsdag forsøgte at få fat i Nikolaj Holck, Frederik Filip Staeger og Rune Højlund fra 3.c på Sankt Annæ Gymnasium i Valby.

At de tre gymnasieelever går op i skolen og passer deres undervisning er ikke nogen stor overraskelse. Sammen har de nemlig udviklet en iPhone- og iPod Touch-app til matematik på A, B og C-niveau i gymnasiet, som udkom 1. maj.

’Matematikken’, som app’en hedder, nåede allerede dagen efter lanceringen førstepladsen over de mest solgte apps i den danske App Store. I skrivende stund topper app’en stadig listen og kan prale med at have fem ud af fem stjerner. De unge udviklere er stolte over succesen.

"Matematikken" koster syv kroner. Men Rune Højlund understreger, at ingen af de tre gymnasiedrenge har lavet den for pengenes skyld, derimod handler det primært om interesse. At det samtidig også har været sjovt, er en ekstra bonus.

Trioen har mange visioner for deres projekt. De har planer om at gøre app’en endnu mere tilgængelig ved at lave en version til henholdsvis iPad, Mac og Android, så elever i højere grad kan bruge 'Matematikken' til eksaminer og lignende.
Læs mere...

Relateret link
Åbn iTunes for at købe og hente apps.

Kilde: http://beep.tv2.dk/


If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my Email Updates!

0 comments: