Translate to multiple languages

Subscribe to my Email updates

https://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=helgeScherlundelearning
Enjoy what you've read, make sure you subscribe to my Email Updates

Friday, December 29, 2006

Absalon - KU’s nye fælles Learning Management System - it's learning

En dommerkomité - med Lykke Friis i spidsen - har på et møde den 8. december 2006 besluttet sig for hvilket navn det nye e-læringsmiljø ved Københavns Universitet skulle gives. Valget faldt på navnet Absalon - et forslag indsendt af lektor ved teologi Carsten Selch Jensen.

Som flere vil vide fik den historiske person Absalon i gave af Kong Valdemar et lille fiskerleje ved navn Havn (det senere København) og Absalon må betegnes som den drivende kraft i udviklingen af byen til et vigtigt handelsmæssigt knudepunkt. Absalon, der selv var belæst, studerede i udlandet og trak senere lærdom og nye impulser til Danmark. Udover et vigtigt handelsmæssigt knudepunkt blev København siden hen også et spirende, internationalt orienteret lærdomscenter i og med at Københavns Universitet blev grundlagt i 1479.
Dommerkomitéen har derfor fundet det naturligt at navngive det nye fælles e-læringsmiljø ved Københavns Universitet efter Absalon, udvikleren af byen og dermed fundamentet for universitetet og læring.
Læs mere...

Kilde:
www.cwbl.ku.dk