Translate to multiple languages

Subscribe to my Email updates

https://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=helgeScherlundelearning
Enjoy what you've read, make sure you subscribe to my Email Updates

Wednesday, February 09, 2011

Mange flere hackerprogrammer – meget få bliver opfanget viser årets trendrapport fra DK•CERT.

DK-Cert har udsendt sin årlige trendrapport 2010. Formålet med rapporten er at give et overblik over it-sikkerheden i Danmark i 2010.


Rapporten viser at antallet af it-sikkerhedsangreb i Danmark i 2010 er faldet en anelse i forhold til året før. Men samtidig produceres nu langt flere hackerprogrammer end tidligere, og kun få af dem bliver opfanget.
En tredjedel af alle de hackerprogrammer, der nogensinde er lavet, blev til i 2010. Samtidig opfanger vi kun 19 procent af angrebene, viser årets trendrapport fra DK•CERT.

34 procent af al den hackersoftware, der nogensinde har eksisteret, blev således lavet i 2010. Der kom altså rigtig mange nye hackerprogrammer i 2010.

Hackersoftware, der også kaldes malware, kan være virus, orm, trojanske heste og andre uvenlige programmer. I 2010 var der meget fokus på de såkaldte botnet, hvor små programmer trænger ind i en uskyldig computer og gør den til en del af et større netværk.

"De 34 procent er et meget højt tal, og det understreger vigtigheden af, at vi holder vores sikkerhedsprogrammer up to date," siger DK•CERTs chef, Shehzad Ahmad.

Shehzad er ekstra bekymret, for så kan man jo spørge sig selv, hvor meget der fanges af de traditionelle antivirus-programmer. Det understreger, at vi ikke kan føle os sikre. Antivirusprogrammer er ikke nok. Vi er nødt til at se realistisk på, hvordan man kan opfange mere.

DK•CERTs trendrapport er i Danmark den eneste it-sikkerhedsrapport, der udgives af det offentlige.
Ud over statistik over sikkerhedshændelser og sårbarheder indeholder den en række anbefalinger til henholdsvis borgere, it-ansvarlige og beslutningstagere.
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til trendrapporten, er du velkommen til at kontakte Shehzad Ahmad, DK•CERT.
Læs mere... 

Relateret link
Se trendrapporten fra DK•CERT  

Kilde: UNI-C