Translate to multiple languages

Subscribe to my Email updates

https://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=helgeScherlundelearning
Enjoy what you've read, make sure you subscribe to my Email Updates

Thursday, May 26, 2011

Rejser gør os afhængige af mobiler og nye medier af Maj Bach Madsen

 
Photo:
Maj Bach Madsen, Videnskab.dk 
skriver, "Vi køber billetten til flyrejsen over internettet, og i lufthavnen holder vi forbindelsen til dem derhjemme på Facebook, mail eller sms. På rejsen kan vi arbejde eller se film på computeren, og når vi er fremme bruger vi mobilen, så vi kan finde vej og ringe til dem, vi skal mødes med."

Transport og teknologi virker forstærkende på hinanden, skriver sociolog Mette Jensen  i ny videnskabelig bog udkommet på Aarhus Universitetsforlag.

Denne spændende bog stiller det grundlæggende spørgsmål, hvordan den øgede mobilitet påvirker det sociale liv - og finder svarene foretaget i en kvalitativ undersøgelse med interview med 19 danskere om deres oplevelser med mobilitet.

Sociologen peger på den baggrund på, at der opstår en afhængighed af de mobile medier hos det moderne menneske på farten, og at de mobile medier samtidig skaber en livsform, hvor vi bliver inspireret til at rejse mere.

Som at få skåret en arm af
Mobiltelefonen er helt afgørende i den flydende planlægning, som det moderne mennesker hele tiden befinder sig i. Har man glemt sin telefon, er det næsten som at have fået skåret en arm af, beskriver interviewpersonerne.

»Klokketidskulturen, som ellers har været en central del af den moderne verden, er på vej ud. Aftaler holdes åbne og ændres i sidste minut,« siger Mette Jensen.

Forskeren ser en tendens til, at vi hele tiden opholder os i en overgang fra et sted til et andet, og at vi har brug for computeren og mobilerne for at kunne navigere i den virkelighed.
Læs mere...

Relaterede links
Smartphones skal hjælpe videnskaben
Internettet ændrer din hjerne
Menneske-robot trigger din psyke

Kilde: Videnskab.dk og Aarhus Universitetsforlag