Translate to multiple languages

Subscribe to my Email updates

https://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=helgeScherlundelearning
Enjoy what you've read, make sure you subscribe to my Email Updates

Tuesday, February 22, 2011

Mobiltelefonen er fremtidens skoletaske af Thomas Vigild og Pernille Mainz

Politien.dk skriver, "Gasværksvejens Skole på Vesterbro i København er en af de cirka 300 folkeskoler i landet, der indtil videre benytter sig af matematikportalen skolemat.dk, hvor eleverne fra 4. til 9. klasse og deres lærere kan downloade matematikopgaver til deres mobiltelefoner."

Kilde: Politiken.dk
Tanken bag er, at mobilerne efterhånden er de kraftigste computere på skolen.
I stedet for at læreren skal booke computerlokaler og kæmpe med teknik, lokaleskift og programinstallation, kan eleverne løse dagens matematikopgaver på deres mobiltelefoner gratis, hvis skolen tegner abonnement på spillene.

Sjovt og anderledes
I en af grupperne i 4. v sidder Alba, Misha, Lukas og Oscar og skiftes til at løse en opgave på en mobiltelefon, der går på tur. De har hver 30 sekunder til at regne rigtigt, inden telefonen overdrages til sidemanden.

"Det er anderledes end almindelig matematik, fordi man får lov til at bruge mobilen. Det er sjovere, men det er også lidt svært", siger Misha, mens glædesudbruddene lyder rundt om i lokalet, når der bliver svaret rigtigt. 

"Vi bruger dem i matematik cirka en gang om ugen, men jeg bruger også spillet i fritiden", siger Lukas, der sidder skråt overfor.

Professor Niels Egelund ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole ser mobiltelefonen som fremtidens computer.

"En mobiltelefon eller en smartphone er jo nutidens svar på en grønspættebog ? du kan hente al information ned på den. Og jeg tror, at mobilerne på sigt overhaler computerne", siger han og tilføjer:

"Ungernes fascination af mobilerne er fantastisk, og det, at eleverne kan arbejde sammen om opgaverne, styrker det sociale samvær".
Læs mere...

Relateret link
Smartphonen overhaler pc'en inden om 

Kilde: Politiken.dk